Kategorie

 

Článek

ŽIVOTOPIS ADRIANE CRAFT

19.08.2011 11:01 - Jana - ŽIVOTOPIS - komentáře (1)
Adriane Craft (rodným jménem Adriana Tchoko Kamango) je zpěvačka, žijící v ČR, s kořeny ze Španělska a Slovenska. Své písničky si píše sama a texty jsou v angličtině.

Popovému zpěvu se věnuje od svých 13 let, kdy začala veřejně vystupovat na různých akcích a soutěžích, jak v České Republice tak i v zahraničí jako je Německo, Anglie, Francie, Řecko atd..
Vždy ji přitahovali rytmy černé hudby jako je blues, soul, rnb, a proto začala sama skládat písně v tomto duchu.

V době, kdy vyrůstala, měla na její tvorbu vliv i její rodina, což ji vedlo k inspirativním textům písní, ve kterých popisuje své zkušenosti se životem. V 16ti letech odešla z domu a začala se věnovat naplno muzice.

Její rodiče ji v hudbě nepodporovali. Jedinou inspiraci nacházela ve svém dedečkovi, který byl bluesový kytarista a zpěvák. Učil ji hrát na kytaru a podporoval ve zpěvu.

Po absolvování gymnázia, kdy působila v bigbeatové kapele, se rozjela do Anglie a Řecka, kde získala další zkušenosti a inspiraci k písním. Vystupovala v tamních barech a stále hledala lidi, kteří mají stejný zájem o hudbu jako ona.

V té době dostala nabídku od jedné nahrávací společnosti v ČR. Rozjela se zpět a začala usilovně pracovat na svém prvním albu. Psal se rok 2007 Adriana začla spolupracovat s prvním manažerem.

Vystupovala s holčičí kapelou Take Touch, kde byla hlavní zpěvačkou, ale po jejím rozpadu se rozhodla rozjet sólovou kariéru. Na koncertech ji občas doprovázeli dvě tanečnice. Po nevelkých změnách ukončila spolupráci s manažerem v roce 2009 a začala se věnovat muzice po svém, což nabralo jiné obrátky Adriana se účastnila televizní soutěže československá Superstar, kde veřejně oznámila a odhalila své pravé pěvecké jméno, Adriane Craft, čímž se nepatrně zviditelnila, ale u některých lidí i znelíbila.

V době soutěže byla označována díky své barvě hlasu také jako Macy Gray. Nenechala se ovládnout menší popularitou a i po vyřazení v druhém kole semifinále se věnovala dál muzice.

Dostává zajímavé nabídky i ze zahraničí a v roce 2010 natočila své nové album, které je plné energie a různých známých hostů.

Kromě zpívání hraje Adriane na flétnu, klavír a kytaru.

Přidej komentář

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře

09.03.2012 21:51 Pecka

Dobrý den, nevím odkud jste čerpala, ale větší snůšku nesmyslů jsem ještě nečetla. S Adrianou jsem chodila do školy, její rodné jméno ja Adriana Kopecká, její první umělecké jméno bylo Adriana Craft. V civilu se nyní jmenuje Adriana Tchoko Kamango, protože se vdala za Franka Tchoko Kamango. Adriana v 16-ti neutekla z domova, nýbrž dokončila osmileté gymnázium v Králíkách (maturita v roce 2007), poté se přestěhovala do Prahy, atd. atd. Je v tom dost nepřesností, proto ten životopis buď smažte, nebo si zjistěte fakta.